Spring til indhold
ForsideUddannelseKandidater fra TECH

Artikel

Intuitive og effektive arbejdsgange for brugerne

Som kandidat fra Interaktionsdesign har Victor Barsted fået kompetencerne til at sikre en effektiv anvendelse og en god oplevelse for de mange brugere af Systematics Columna Cura løsning.

Artikel

Intuitive og effektive arbejdsgange for brugerne

Som kandidat fra Interaktionsdesign har Victor Barsted fået kompetencerne til at sikre en effektiv anvendelse og en god oplevelse for de mange brugere af Systematics Columna Cura løsning.

Victor Barsted er kandidat fra Interaktionsdesign og arbejder som User Experience Designer hos it-virksomheden Systematic. I det daglige arbejder han med borgerjournalløsningen Columna Cura, som bliver anvendt i et stort antal danske kommuner og understøtter journalhåndteringen for mere end 2.5 millioner danskere.

- Columna Curas brugergruppe er meget bredt sammensat og omfatter blandt andet hjemmehjælpere, sygeplejersker, socialrådgivere og andre medarbejdergrupper inden for social- og sundhedsområdet. Det er et stort system med omfattende funktionalitet, så min opgave er at sikre brugerne en intuitiv og effektiv arbejdsgang gennem hele systemet. Kort fortalt skal jeg sikre, at det bliver så simpelt som muligt for brugerne at hjælpe borgerne til den bedst mulige behandling, forklarer Victor Barsted.

Sammen med en anden User Experience Designer indgår Victor Barsted på skift i de mange udviklingsteams, der arbejder med løsningen. Når der skal implementeres nye funktionaliteter, er han involveret i design- og udviklingsprocessen fra start til slut.

- Når der for eksempel bliver indført nye metoder til udredning af en borger på socialområdet, er min opgave gennem mockups, prototyper og design af brugergrænsefladen at bidrage til, at vi lander på den bedst mulige løsning – og det hele foregår i tæt samarbejde med brugerne af løsningen, forklarer han.

Designer til brugernes verden 

Fra sin uddannelse kommer Victor Barsted med indgående teknisk viden og kompetencer inden for brugerinddragelse, udviklingsmetoder, design af brugergrænseflader, og backend- og frontendprogrammering – kompetencer, som flugter godt med Systematics værdier og målsætninger.

For Systematic er det vigtigt at levere it-løsninger, der gør det enklere for brugerne at træffe afgørende beslutninger i krævende situationer. Vi skal kunne forstå og designe til brugernes verden, hvilket er en af grundene til, at User Experience Designer (UX Designer) er en central rolle i vores projekter r, fortæller Heidi Pedersen, Vice Præsident, Cura, og fortsætter:

Victor kommer fra sin uddannelse med en værktøjskasse i interaktionsdesign og usability, som er væsentlige elementer i UX Designerens rolle og udviklingsprocessen generelt. Han har derudover gennemført nogle interessante projekter under uddannelsen, hvor han har udvist både teamwork, drive og selvstændighed på én gang, hvilket er vigtige egenskaber hos UX Designeren i samarbejdet med domæneeksperter og udviklere.

Heidi Pedersen, Vice Præsident, Cura

Værdifuld for virksomheden 

Lige fra den første jobsamtale mærkede Victor Barsted, hvor meget vægt, der bliver lagt på brugeroplevelsen i udviklingsprocesserne hos Systematic – og han er blevet bekræftet i, at han med sin baggrund har noget at bidrage med:

- Jeg opfatter rollen som UX Designer som meget værdifuld for Systematic og andre virksomheder, der udvikler teknologiløsninger. Det handler meget om hele tiden at have brugeren i fokus og sikre effektive og visuelt tiltalende løsninger – og værktøjerne til at gøre det har jeg helt klart med i bagagen fra min uddannelse på Interaktionsdesign.