Spring til indhold

Artikel

Kristine Jakobsen skaber den gode oplevelse

Cand.it. i Digitalisering og applikationsudvikling Kristine Jakobsen arbejder som interaktionsdesigner og Scrum Master hos softwarevirksomheden TARGIT. Med afsæt i kundernes ønsker og sin viden om det teknisk mulige skaber hun den gode brugeroplevelse

Artikel

Kristine Jakobsen skaber den gode oplevelse

Cand.it. i Digitalisering og applikationsudvikling Kristine Jakobsen arbejder som interaktionsdesigner og Scrum Master hos softwarevirksomheden TARGIT. Med afsæt i kundernes ønsker og sin viden om det teknisk mulige skaber hun den gode brugeroplevelse

Kristine Jakobsen tog først en bachelor i Oplevelsesteknologi og byggede senere ovenpå med en cand.it. i Digitalisering og applikationsudvikling. En bred og samtidig unik baggrund, som hun bringer ind I det daglige arbejde hos den Aalborg-baserede virksomhed TARGIT, hvor hun udfylder to roller: Interaktionsdesigner og Scrum Master.

- Som interaktionsdesigner fungerer jeg som bindeled mellem vores Professionel Services-afdeling, som får ønsker fra kunderne, og udviklingsafdelingen, som skal afklare, hvad der er teknisk muligt. Fra min uddannelse har jeg fået både den kundemæssige og den tekniske vinkel, så jeg kan bidrage til at skabe en fælles forståelse af, hvad der kunne være den rigtige løsning, forklarer hun.

Struktur på designet 

TARGIT udvikler Business Intelligence software og har 65 medarbejdere fordelt på hovedsædet i Aalborg og kontorer i USA, Tyskland, Grækenland og Brasilien. Virksomheden blev grundlagt i 1986 og har siden udviklet sig til at blive en af de førende på markedet for Business Intelligence og Analytics. Tommy Jensen, der er CTO (Chief Technology Officer) i TARGIT, forklarer, hvorfor Kristine Jakobsens profil var interessant for virksomheden:

Vores software indbefatter masser af brugerinteraktion, så Kristines kompetencer inden for blandt andet interaktionsdesign, design thinking og Scrum var afgørende for, at vi valgte netop hende. Hun er meget værdifuld for TARGIT, blandt andet fordi hun repræsenterer en meget tiltrængt ensretning af og struktur på interaktionsdesignet

Tommy Jensen, der er CTO (Chief Technology Officer) i TARGIT

Derudover fungerer hun via sine sproglige kompetencer meget fint i samarbejdet med vort udviklingsteam, der har et meget internationalt tilsnit i form af kollegaer fra blandt andet Hviderusland, Polen, Italien og Danmark. Hendes kompetencer inden for Scrum er også i spil, idet hun udover at arbejde med interaktionsdesign på vores software suite også fungerer som Scrum Master på et af vore projekter i udviklingsafdelingen

Tommy Jensen, CTO i TARGIT

Som Scrum Master er det Kristine Jakobsens ansvar at facilitere de forskellige aktiviteter, der skal foregå i et udviklingsteam ifølge den agile udviklingsmetode Scrum som eksempelvis planlægning af de enkelte udviklingsforløb, de daglige standup-møder, review osv.

Som interaktionsdesigner er Kristine Jakobsen helt nede i detaljerne i brugergrænsefladen på TARGITs løsninger. Hun laver skitser og mockups og sparrer med en grafisk designer og frontend-udviklerne, så brugervenlighed og funktionalitet går op i en højere enhed.

- Jeg har brugt virkelig meget af det, jeg lærte om design og evaluering af brugergrænseflader, i mit daglige arbejde. Derudover har de mange projekter på uddannelsen givet mig en erfaring med og en forståelse for alle dele af udviklingsprocessen – både den tekniske og den procesmæssige, siger hun. 

Et værdifuldt bidrag 

Kristine Jakobsen føler selv, at hun yder et værdifuldt bidrag til TARGIT.

- For det første har virksomheden nu en interaktionsdesigner, der kan standardisere designet og skabe en god brugeroplevelse gennem et samlet og genkendeligt design på tværs af løsningen. Som Scrum Master har jeg kunnet aflaste dem, der tidligere kørte det, og så tror og håber jeg da, at jeg har været et frisk pust, der har kunnet se på tingene med andre øjne og fra nye vinkler.