Tilbud til talentfulde TECH-studerende

Nyt ambitiøst talentprogram tilbyder ekstra faglige udfordringer til kandidatstuderende på Det Tekniske Fakultet for IT og Design. Målet er at styrke uddannelserne samt fastholde og udvikle studerende med særlige evner og interesser

Kandidatstuderende på TECH får fremover et godt tilbud under deres uddannelse. Fakultetet udbyder nemlig et helt nyt program – TECH TALENTS – målrettet særligt talentfulde studerende. Programmet er opdelt i to profiler: Innovation & Entrepreneurship og Research/Forsker.

Entreprenørskab, innovation og forskning

Med det nye talentprogram ønsker TECH at styrke uddannelserne, fastholde og dyrke talenterne og således give ekstra udfordringer til særligt dygtige og engagerede studerende. Forløbet skal inspirere til en karrierevej inden for iværksætteri/innovation eller forskning og vil derfor eksempelvis indeholde udarbejdelse af forretningscases eller produktion af forskningsartikler.

– Vi ønsker at give kandidatstuderende de bedste muligheder for at dyrke deres talent – og få viden og indsigt i de jobmuligheder, der er. AAU vil være helt i front, og vi ønsker at sætte fokus på talenterne og tilbyde uddannelser af højeste kvalitet, siger Jakob Stoustrup, som er prodekan for uddannelse på TECH.

Fastholdelse af topplacering

Jakob Stoustrup ser meget frem til, at det nye tilbud træder i kraft og understreger vigtigheden af talentpleje.  – Hvis AAU fortsat ønsker at være blandt verdens bedste universiteter, er det afgørende, at vi har fokus på rekruttering, fastholdelse og udvikling af talentfulde kandidatstuderende. Og det er uanset, om det gælder forskning eller innovative og iværksættermæssige kompetencer. Konkurrencen med at spotte og tiltrække talenter er stor, siger Jakob Stoustrup.

På sigt er det muligt, at tilbuddet udbredes til alle kandidatstuderende på AAU.

FAKTA:

• Deltagelse i forløbet er ekstra-curriculært og må ikke forsinke den studerendes uddannelsesforløb.
  • De studerende kan søge om optagelse på TECH TALENTS frem til 20. september.
  • Alle indkomne ansøgninger vurderes af et bedømmelsesudvalg inden for hver af de to retninger, således at de bedst egnede tilbydes optagelse.
  • De første hold starter op i november 2018.
  • Tilmelding og yderligere oplysninger: www.en.tech.aau.dk/education-programmes/tech-talents

KONTAKT:

Prodekan Jakob Stoustrup, tlf. 99 40 96 32, prodekan-tech-udd@aau.dk
Projektleder Pia Rosenquist Kruse, TECH Ledelsessekretariat, tlf. 23 37 15 60, prk@adm.aau.dk