TECH

Stephen Graham indstilles til æresdoktor på AAU

Det Tekniske Fakultet for IT og Design indstiller Professor Stephen Graham til æresdoktor på AAU. Stephen Graham er til daglig Professor of Cities and Society på Newcastle University's School of Architecture, Planning and Landscape, UK

Professor Stephen Graham, som nu er indstillet til æresdoktor på AAU, er en af de globale top ti-forskere inden for by- og mobilitetsforskning med fokus på teknologi og infrastruktur. Samarbejdet mellem professor Graham og AAU blev grundlagt  tilbage i 1997, og hans arbejde har haft stor indflydelse på den forskning, der bedrives i dag i Center for Mobilitet og Urbane Studier (C-MUS) ved AAU.

Ad flere omgange har han samarbejdet tæt med AAU blandt andet som keynote speaker og gæstetaler ved internationale konferencer afholdt af C-MUS samt som underviser på flere ph.d.-kurser.

Hans kritisk-geografiske position kombineret med hans interesse for mobilitet og teknologi betyder, at der er et stort potentiale for at udvide samarbejdet. Det forventes blandt andet på områder inden for byanalyse og teknologiudvikling. Endvidere skal der samarbejdes inden for områder som kritisk by-geografisk magtudøvelse samt social ulighed som effekt af byernes netværkslandskaber og infrastrukturer.

SÆTTER DEN GLOBALE DAGSORDEN

Professor Graham har skrevet et hav af videnskabelige artikler og en lang række internationalt storsælgende forskningsmonografier. Blandt andet har han med sin bog ”Vertical: The City From Satellites to Bunkers” fået priser som "Book of the week" og "Book of the year". Yderligere var hans bog: “Cities Under Siege: The New Millitary Urbanism” nomineret til "The Orwell prize for political writing" samt "Book of the week".

Han er meget engageret og fungerer blandt andet som leder af Cities, Security and Vulnerability. Gennem tiden har han været vejleder for nitten succesfulde ph.d.-studerende. Yderligere er han medlem af flere rådgivende udvalg og har samtidig en bred vifte af aftaler som gæsteunderviser og gæsteforelæser. Slutteligt er professor Graham stifter og medredaktør af Surveilliance and Society, et fagfællesbedømt internet tidsskrift.

FORELÆSNING PÅ AAU

Den 3. maj, 2019 vil Stephan Graham holde en gæsteforelæsning, der omhandler hans prisbelønnede bog "Vertical: The City From Satellites to Bunkers". Forelæsningen er åben for alle interesserede og finde sted på Institut for Arkitektur & Design og Medieteknologi på Rendsburggade 14 i lokale 3.563 fra kl. 10.00-12.00.