nyhed

Ny kvinde i spidsen for Institut for Planlægning

Ny kvinde i spidsen for Institut for Planlægning

Tine Herreborg Jørgensen har valgt at opsige sin stilling som leder af Institut for Planlægning. Sektionsleder og lektor Jette Egelund Holgaard fra instituttet er udpeget til konstitueret institutleder

Lagt online: 09.10.2020

Tekst: Nelly Sander, TECH Dekansekretariat  Foto: Maria Ellermann Jensen 

30. oktober 2020 fratræder Tine Herreborg Jørgensen efter eget ønske sin stilling som institutleder på Institut for Planlægning for at begynde i en stilling som QHSE- og økonomichef i virksomheden Aviatec Friction Welding.

Dekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design har været særdeles tilfreds med Tine Herreborg Jørgensens indsats for instituttet:

− I de fem år, Tine har siddet for bordenden på instituttet, har hun med sin store energi og arbejdsevne formået at løfte instituttet til nye højder, blandt andet ved at sikre en fornem performance inden for instituttets kerneaktiviteter. Jeg er taknemmelig for hendes indsats og ønsker hende succes også i hendes videre færd i den private sektor, udtaler han.


Konstitueret institutleder udpeget

Sektionsleder og lektor Jette Egelund Holgaard har accepteret Henrik Pedersens opfordring om at blive konstitueret institutleder på Institut for Planlægning.

Den kommende konstituerede institutleder er uddannet civilingeniør med specialisering i miljøplanlægning, og hun er tilknyttet PBL-forskningsgruppen og Aalborg Center for Problembaseret Læring inden for Ingeniørvidenskab og Bæredygtighed i regi af Unesco. Hendes forskning og undervisning har fokus på problembaseret læring og projektarbejde på AAU’s ingeniøruddannelser samt PBL, bæredygtighed og digitalisering.

− Jette er kendt som en dygtig og vellidt leder på instituttet, og jeg er utrolig glad for, at hun har sagt ja til opgaven med så kort varsel. Hun har erfaring som både sektions- og viceinstitutleder, og hun kommer med stærke kompetencer inden for personale- og institutledelse. Jeg er sikker på, at hun kan udfylde opgaven på fornemste vis, indtil en ny institutleder sætter sig i stolen, siger Henrik Pedersen.

Jette Egelund Holgaard har gjort opmærksom på, at hun ikke ønsker at søge stillingen som institutleder, men har lovet at fortsætte, indtil en ny er udpeget og klar til at indtræde i stillingen, som bliver slået op i nærmeste fremtid.