nyhed

Nordjyske studerende løser FN-Verdensmål i Brasilien

Nordjyske studerende løser FN-Verdensmål i Brasilien

Seks studerende fra Aalborg Universitet er i denne uge i Brasilien, hvor de arbejder med bæredygtig udvikling sammen med chilenske og brasilianske studerende

Hvis verden skal nå de ambitiøse Verdensmål, som FN har vedtaget, så er der brug for samarbejde og innovation. Derfor har studerende fra Aalborg, Chile og Brasilien sat hinanden i stævne i Brasilia, hvor de sammen vil udvikle studieprojekter, der kan fremme bæredygtig udvikling både lokalt og globalt med afsæt i FN's Verdensmål.

Initiativet "Global SDG's Student Challenge" er drevet af studerende fra University of Brasilia og er bl.a. støttet af FN's udviklingsprogram, UNDP. For deltagerne er det en ære at kunne bruge sin faglighed til at løse globale udfordringer, mener Emma Elida Ravn, som læser teknoantropologi på AAU.

- Som studerende på teknoantropologi arbejder vi med samspillet mellem mennesker, kultur og teknologi. Her i Brasilien har vi mulighed for at bringe den viden i spil og udvikle spændende projekter sammen med studerende fra resten af verden, siger Emma Elida Ravn efter tre dage i Brasilia.

AAU-studerende bidrager med problemorienteret tilgang

Arrangementet er drevet af studerende, men bag kulissen står også to undervisere fra AAU: Lektor Jens Myrup Pedersen fra Institut for Elektroniske Systemer og ph.d.- studerende Giajenthiran Velmurugan fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi.

De er inviteret af de studerende pga. deres erfaring med problembaseret læring, som er en central del af undervisningen på Aalborg Universitet. Og netop den særlige tilgang til udfordringer er noget, de studerende kan bruge under workshoppen i Brasilien.

- Som studerende på AAU arbejder vi i forvejen problemorienteret. Det at arbejde med FN’s Verdensmål og bæredygtig udvikling er et spændende aspekt, og det er fedt, at vi allerede i løbet af vores uddannelse kan bidrage til at skabe en bedre verden, siger Robert Nedergaard Nielsen, der studerer internetteknologier og computersystemer på AAU.

Det er første gang arrangementet holdes, og planen er at de studerende vil arbejde videre med de udviklede projekter, når de kommer hjem til deres egne universiteter. Arrangørerne håber, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed med deltagelse fra endnu flere lande i fremtiden.

Fakta:

- Global SDGs Student Challenge består af tre dages undervisning og workshop, hvorefter de studerende i fællesskab udvikler studieprojekter, som de kan arbejde videre med i fremtiden. Workshoppen foregår i Brasiliens hovedstad, Brasilia, og varer frem til lørdag d. 25. august.

- FN's 17 Verdensmål blev vedtaget globalt i 2015 og indeholder en række målsætninger om at bekæmpe fattigdom og nød og fremme bæredygtig udvikling frem mod 2030.

Kontakt:

Jens Myrup, Lektor, Institut for Elektroniske Systemer, AAU, 99 40 87 71, jens@es.aau.dk

Hiva Ahmadi, Pressekontakt, AAU, 22 20 68 69, hiah@adm.aau.dk