TECH

Jesper Kjeldskov ny institutleder på Datalogi

Professor Jesper Kjeldskov tiltræder 1. marts 2019 stillingen som institutleder på Institut på Datalogi. Han afløser Kristian G. Olesen, der har været på posten siden 2006

Med virkning fra 1. marts 2019 tiltræder Jesper Kjeldskov stillingen som leder for Institut for Datalogi.

Jesper Kjeldskov har været tilknyttet Aalborg Universitet, siden han begyndte som studerende på Humanistisk Informatik tilbage i 1994. I 2003 opnåede han sin ph.d.-grad, og i 2013 forsvarede han sin doktorafhandling og blev professor i datalogi. I løbet af sin karriere har Jesper boet og arbejdet i perioder i Australien og bl.a. været forskningsleder ved CSIRO i Sydney. Hans forskningsområde er Human Computer Interaction (HCI) med særligt fokus på interaktionsdesign og anvendelsen af nye interaktive teknologier. Et fokus, der bl.a. har ledt til opbygningen af en anerkendt forskningsgruppe i Human-Centred Computing og etablering af bachelor- og kandidatuddannelserne i interaktionsdesign ved Institut for Datalogi. Han tiltræder han nu som institutleder for et af de mest succesfulde institutter på AAU med over 150 ansatte, mere end 1000 studerende og stor anerkendelse internationalt.

De rigtige faglige og personlige kvalifikationer

Dekan Henrik Pedersen er sikker på, at Jesper Kjeldskov er den helt rigtige person at sætte i spidsen for Institut for Datalogi:

− Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Jesper, som er en stærk profil inden for det datalogiske område. Jeg er overbevist om, at han har de helt rigtige faglige og personlige kvalifikationer til at føre et stærkt institut videre ind i fremtiden, siger Henrik Pedersen.

Jesper Kjeldskov glæder sig til at være med til at sætte retningen for instituttet, som han har været tilknyttet siden 2000.

− Vi har et meget velfungerende institut, med stor succes i både forskning og undervisning, en effektiv administration, og med dedikerede, hårdtarbejdende, og positivt indstillede medarbejdere. Men vi har også uudløste potentialer ift. vækst, ekstern funding, udvidet uddannelsesportefølje mm. Det er kombinationen af solidt fundament og stort potentiale, der gør stillingen som institutleder interessant for mig. Gennem kombination af instituttets forskellige fagligheder og øget samarbejde med øvrige institutter på TECH, står Datalogi på AAU rigtigt stærkt ift. at blive ledende i anvendt datalogisk forskning, og uddanne rigtig stærke IT-kandidater i hele viften fra det meget dybe tekniske til det design- og anvendelsesorienterede, udtaler Jesper Kjeldskov.