Inspirationsdag 2018 for Poul Due Jensens Fond

Repræsentanter fra Poul Due Jensens Fond var for tredje år i træk på forårsbesøg på AAU. Fonden ønskede at få et indblik i udvalgte forskningsområder på TECH og ENGINEERING og høre nærmere om, hvad de tilknyttede forskere arbejder med

Midt i juni måned kørte formand Christian Hartvig og programchef for forskning Poul Toft Frederiksen fra Poul Due Jensens Fond ind på parkeringspladsen på Niels Jernes Vej 10 til inspirationsdag. Her blev de modtaget af TECHs prodekan for forskning, Torben Larsen, som var officiel vært ved besøget, hvor de to fondsmedlemmer skulle præsenteres for en række forskere og forskningsområder fra TECH og ENGINEERING.

Oplæg og rundvisninger

Besøget strakte sig over en hel dag med oplæg og præsentationer af forskere fra Datalogi, Elektroniske Systemer, Materialer og Produktion, Kemi og Biovidenskab samt Byggeri og Anlæg – herunder med rundvisning i flere udvalgte laboratorier.

Midt på dagen havde Christian Hartvig og Poul Toft Frederiksen et uformelt frokostmøde med ledelserne fra TECH- og ENGINEERING, herunder dekaner Mogens Rysholt Poulsen og Henrik Pedersen, og prodekaner Torben Larsen og Lars Porskjær Christensen med samtaler om bl.a. fremtidige samarbejdsmuligheder og relevante forskningsområder.

Forskning drevet af forskerne

Torben Larsen var særdeles tilfreds med forløbet af besøget, som nærmest er blevet en tradition. I hvert fald var det tredje år i træk, at repræsentanter fra fonden kom på forårsbesøg.

– Lidt usædvanligt i det danske fundinglandskab har Poul Due Jensen Fonden betydeligt fokus på den grundlagsskabende forskning af bottom-up typen. Altså den forskerdrevne forskning. Derfor ser de også meget efter, at dem, de ønsker at støtte, har “ild i øjnene” så at sige. Det beviste vores forskere over én kam, at de har, og det blev også bemærket af de to gæster, da dagen gik på hæld.

De to involverede fakulteter planlægger allerede endnu et besøg i foråret 2019.

FAKTA:

• Poul Due Jensens Fond blev stiftet i 1975 af Poul Due Jensen, grundlægger af pumpevirksomheden Grundfos
  • Fonden støtter bl.a. tekniske og naturvidenskabelige forskningsmiljøer af interesse for Grundfos
  • Læs mere om Poul Due Jensens Fond her