nyhed

Anerkendt arkitekt bliver adjungeret professor på Aalborg Universitet

Anerkendt arkitekt bliver adjungeret professor på Aalborg Universitet

Torben Skovbjerg Larsen, stiftende partner og CEO i AART architects, er nyudnævnt adjungeret professor hos Institut for Arkitektur og Medieteknologi på AAU (Foto: Kristine Mengel)

Institut for Arkitektur og Medieteknologi har netop tildelt et adjungeret professorat til Torben Skovbjerg Larsen, som står bag en af Danmarks førende arkitektvirksomheder med 150 ansatte og en lang liste af prisbelønnede projekter i Skandinavien. Han er udnævnt adjungeret professor for gennem sit virke at have ydet en betydelig indsats til dansk arkitekturs innovation gennem de seneste 20 år, som det fremhæves i tildelingen af professoratet.

– Vi ser frem til at samarbejde med en af landets toneangivende arkitekter og dermed skabe en tæt relation til den praksis, som vores studerende skal ud og arbejde i, siger Hans Jørgen Andersen, leder af Institut for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet.
 

Brobygger mellem forskning og praksis

Som adjungeret professor vil Torben Skovbjerg Larsen bidrage som brobygger mellem forskningsmiljøet, de studerende, arkitektbranchen og byggeriets aktører. Det vil han gøre i forlængelse af sit allerede gode samarbejde med AAU og sideløbende med sit virke i AART architects, hvor han som partner og CEO fortsat vil lede udviklingen af virksomheden og dens mange projekter på tværs af de skandinaviske lande.

– Vi glæder os til at samarbejde med Torben i udviklingen og kvalitetssikringen af vores uddannelse. Men især glæder vi os til at udvikle nye samarbejdskonstellationer mellem forskning og praksis, der kan være med til at udfordre og nytænke dansk arkitektur, fortæller Hans Jørgen Andersen.

Torben Skovbjerg Larsen glæder sig over udnævnelsen og de muligheder, den giver for fremtidigt samarbejde:

– Det er en ære at blive anerkendt for sit arkitektfaglige virke, og jeg ser frem til at gå i dialog med Aalborg Universitet om, hvordan teori møder praksis i en progressiv arkitektvirksomhed. En virksomhed, hvor vi gør en dyd ud af at bringe arkitekturen i spil som en katalysator til at udvikle organisationer og samfund, siger Torben Skovbjerg Larsen.

 

Kontakt

Lea Holst Laursen, sektionsleder Arkitektur og Urban Design, AAU, tlf. 99 40 71 74, llhl@create.aau.dk
Jesper Hallstrøm Eriksen, kommunikationschef AART architects A/S, tlf. 41 96 35 26, jhe@aart.dk