TECH

Årets underviser på TECH hedder Martin Raussen

Professor MSO fra Institut for Matematiske Fag løber med æren som årets underviser på TECH. Grundig, pædagogisk og altid med et smil på læben. Det er nogle er de pæne ord, der er knyttet til Martin Raussen i indstillingen

Studentertalspersonerne for Det Teknisk Fakultet for IT og Design har udnævnt professor MSO Martin Raussen til at være årets underviser på fakultetet:

– Martin Raussen har den svære opgave at undervise de kreative hoveder på Arkitektur og Design i matematik, et felt kun få på studiet har nogen passion for. Som følge af dette er det også et fag mange studerende har det svært med, og er ofte et, der presser de studerende længere ud af deres komfortzone end mange af de andre kurser, skriver de blandt andet.

På trods af de måske lidt hårde odds er Martin Raussen en meget populær underviser, der har formået at give de studerende en god oplevelse med matematik – og altså så god, at de har udnævnt ham til årets underviser.

Tålmodig og pædagogisk underviser – med humor

Et af Martin Raussens særkender er, at han er yderst struktureret i sin undervisning, og altid sikrer, at materialet er overskueligt for de studerende. Det gør det nemt for dem både at læse op til kurserne og følge med, når de modtager undervisningen.

– Martin Raussen er meget pædagogisk og giver sig tid til at besvare alle spørgsmål – ligegyldigt hvor simple de kan være; han har altid et smil på læben, og kommer gerne med en god joke, når der er brug for at løfte stemningen. Martin formår at gøre et tungt emne let gennem opmuntrende og positiv udstråling, skriver de i indstillingen.

Grundighed og struktur giver overblik

Mht. planlægning af undervisningen er Martin Raussen meget grundig. De studerende har til hver lektion adgang til lektionsplaner, som konsekvent bliver fulgt. Ligeledes er der altid styr på materialet, og slides ligger klar til gennemlæsning mindst 2 dage før hver forelæsning.

Ingen er således i tvivl om, hvad kurset vil handle om, og hvad der skal laves hvornår. Martin Raussen optager desuden sine forelæsninger og lægger altid slides og billeder af tavlen op på Moodle, så det omgående er tilgængeligt for de studerende. De studerende fremhæver, at det gør det langt nemmere både at forberede sig og at følge med – også selvom man skulle være ude af stand til at møde op til en forelæsning.

Stort tillykke til Martin Raussen, som ifølge indstillingen har formået at ændre et helt semesters syn på matematik. Han vil blive fejret til årsfesten, der bliver holdt i maj 2019. Her er han desuden blandt de fem kandidater, der er i spil til at modtage prisen som Årets Underviser på tværs af hele AAU. En pris, der bliver tildelt af Obelfonden ((Det Obelske Familiefonds Undervisningspris).

tillykke til de øvrige kandidater

De øvrige kandidater til den flotte titel som årets underviser på fakultetet var:

Hans Ebert, Studienævn for Elektronik og IT

Olga Timcenko, Studienævn for Medieteknologi

Timothy Robert Merritt, Studienævn for Datalogi

Kristian Olesen, Studienævn for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen

Stine Willum Adrian, Studienævn for Teknoantropologi og Bæredygtig Design