Årets underviser på TECH er Karsten Jensen

Karsten Jensen fra Institut for Planlægning er udnævnt som årets underviser på TECH. Studienævnet peger blandt andet på hans store indsats og bidrag til at opretholde et ekstraordinært højt niveau på landinspektøruddannelsen gennem mange år

Lagt online: 17.01.2020

− Karsten Jensen er rigtig god til at lære fra sig, og han er en helt forrygende god underviser, der har eminent godt styr på sit fagområde og er god til at formidle sin viden videre til de studerende.

Så flotte er ordene, der indleder studienævnets indstilling om at gøre den nyudnævnte lektor emeritus på landinspektøruddannelsen til årets underviser.

Står altid til rådighed

Hjælpsomhed og engagement er nogle af de argumenter, der går igen i begrundelsen for udnævnelsen. Karsten Jensen er altid velforberedt og grundig i sin undervisning, og han er altid parat til at kaste, hvad han har i hænderne for at hjælpe:

− Når man som studerende kommer ind på hans kontor, er han altid klar på at hjælpe, selvom han sidder dybt begravet i noget andet.

Ligeledes er Karsten Jensen altid med i marken, når der skal laves landmålingsøvelser, og han står aldrig tilbage for at cykle rundt og give gode råd og vejledning.

− På den måde er Karsten hele tiden ajour med, om hans undervisning ”virker” i forhold til de studerende, eller om der er brug for at formidle stoffet anderledes eller gentage.

Sådan lyder det i indstillingen, hvor det også understreges, at det store engagement smitter af på de studerende og i den grad skaber motivation til at yde en ekstra indsats.

Gør det svære stof forståeligt

Karsten Jensen har selv skrevet de lærebøger, der bruges på landinspektøruddannelsens tekniske del, og de studerende fremhæver, at hans undervisningsmateriale med gode eksempler og forståeligt sprog formår at gøre selv det sværeste sprog håndgribeligt. I daglig tale kalder de studerende hans bog for ”Den Grå Bibel”, og de henviser til, at han kan formidle alt fra trigonometriske formler til svære begreber inden for fejlforplantning, så alle kan følge med.

− Formler er aldrig bare formler, men bliver altid sat i en praktisk kontekst, og man får derfor en helt anden forståelse for matematikken og teknikken bag landmåling, skriver de studerende om indholdet i ”Den Grå Bibel”.

Afrundingsvis slås det i indstillingen fast, at Karsten Jensen er en forrygende god underviser, som så inderligt fortjener titlen som årets underviser for sin ukuelige indsats og betydningsbærende bidrag til at opretholde et ekstraordinært højt niveau på landinspektøruddannelsen gennem mange år.

Også stort tillykke til de øvrige kandidater

De øvrige kandidater til titlen som årets underviser på fakultetet var:

• Lektor Jan Dimon Bendtsen, Elektronik og IT
  • Videnskabelig assistent Viktor Schmuck, Mediketeknologi