OM DET TEKNISKE FAKULTET FOR IT OG DESIGN

Det Tekniske Fakultet for IT og Design (TECH) så dagens lys den 1. januar 2017, men på trods af sin unge alder har det en lang historie bag sig. Fakultetet udspringer nemlig af det tidligere Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, der har eksisteret siden åbningen af Aalborg Universitet i 1974.

TECH består af fire institutter og to skoler. Institutterne løfter forskningen inden for områderne

Elektroniske Systemer
Datalogi
Arkitektur og Medieteknologi
Planlægning.

De to skoler uddanner de studerende inden for de overordnede kategorier Informations- og Kommunikationsteknologi (SICT) og Arkitektur, Design og Planlægning (SADP). Skolerne uddanner tilsammen næsten 5.000 studerende (2016).

På TECH vægter både forskere og studerende samarbejdet med erhvervslivet og det omgivende samfund højt. Fakultetet har mere end 200 samarbejdsaftaler med eksterne partnere, og en undersøgelse fra Dansk Industri (2016) viser, at danske virksomheder rangerer Aalborg Universitet som Danmarks bedste universitet at indgå samarbejdsaftaler med. 

Internationalt udmærker TECH sig ved, at være placeret højt på en række af de velrenommerede ranglister over verdens universiteter. Blandt andet er fakultetet rangeret som nummer 7 i verden inden for Electronic and Electrical Engineering på Shanghai /ARWU World Rank 2016.

Fakultetet har campusområder i både Esbjerg, København og Aalborg.

Henrik Pedersen er dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design.