Professor i reguleringsteori indstillet til æresdoktor

Mange års imponerende videnskabeligt arbejde inden for reguleringsteori har ført til indstilling af professor Thomas Parisini som æresdoktor på AAU

En forsker i særklasse og yderst værdig modtager af titlen som æresdoktor på Aalborg Universitet. Så klart falder ordene i indstillingen af professor Thomas Parisini som Honoris doctor causa – æresdoktor – på Aalborg Universitet.

En perlerække videnskabelige bidrag

Thomas Parisini har en ph.d.-grad i elektroteknik og datalogi. Han anses for at være er en af verdens mest indflydelsesrige forskere inden for sit felt – reguleringsteori. Han arbejder med systemprincipper, der muliggør en effektiv forståelse, styring og regulering af fysiske systemer uden menneskelig indgriben.

Hans cv vidner om en lang række videnskabelige bidrag, blandt andet 270 videnskabelige publikationer (peer reviewed) og omkring 5700 citationer. Han har modtaget adskillige priser for sit videnskabelige arbejde, heriblandt ”2014 Outstanding Paper Award of the IFAC Journal of Process Control”, ”Outstanding Paper Award of the IEEE Transactions on Neural Networks samt ”2007 IEEE Distinguished Member Award”. Thomas Parisini er IEEE og IFAC fellow.

Et stort engagement inden for sit fag

I videnskabelige kredse nyder Thomas Parisini stor international anerkendelse for sit engagement. Han er blandt andet en vigtig aktør i akademiske selskaber som IEEE Control Systems Society og IFAC (International Federation of Automatic Control), ligesom han er redaktør for nogle af de mest ansete tidsskrifter inden for sit fagområde. Ydermere har han sat sit præg på en lang række højt profilerede faglige konferencer og var eksempelvis Editorial Board Chair på ECC-konferencen (European Control Conference), der blev afholdt i Aalborg i 2016, og han er general co-chair for CCTA18 som Aalborg Universitet afholder i København til sommer.

Thomas Parisini er tilknyttet det britiske Imperial College, hvor han er forskningsdirektør for instituttet for elektrisk og elektronisk ingeniørvidenskab.

Forelæsning på AAU

Torsdag den 12. april 2018 fra kl. 14.30 – 16.00 giver Thomas Parisini forelæsning på Institut for Elektroniske Systemer. Titel: Distributed Monitoring and Fault-Tolerant Control: Scalable Plug & Play Tools & Industry 4.0 Perspective. Nærmere detaljer her