Nyhed

Fem studerende fra TECH udvalgt til særligt talentprogram

Fem studerende fra TECH udvalgt til særligt talentprogram

Elektronikgiganten Huawei sender den 30. juni ti danske studerende på tur til Kina med alt betalt. Halvdelen af dem, der har fundet vej gennem nåleøjet, er studerende fra Aalborg Universitet

Abdulrahim Haroun Ali, Daniel E. Serup, Stefan Breisch, Daniel H. Jacobsen og Christian Liboriussen fra ingeniøruddannelser under elektronikområdet på Aalborg Universitet er alle udvalgt til at deltage i dette års Seeds for the Future. Sådan hedder Huaweis talentprogram, hvor de studerende fra AAU er udvalgt blandt en række ansøgere. Fælles for dem alle er, at de er tredje- eller fjerdeårsstuderende, er ambitiøse og har et naturligt drive for at udvikle og udfordre faglige kompetencer.

 

Kinesisk kultur og hightech

Forude venter mere end 14 dage med fokus på informations- og kommunikationsteknologi i en global kontekst. De kan se frem til at lære, hvordan man arbejder med telekommunikation i et land, hvor teknologisk vækst og innovation er i højsædet. 
Den første uge af programmet foregår i Beijing, hvor de studerende lærer om kinesisk kultur og sprog. Herefter går turen til Huaweis hovedkontor i Shenzen, hvor de skal beskæftige sig med faglige emner som fx cloud computing, 5G og intelligent application. Og de glæder sig til to spændende uger. 

 

store forventninger

– Seeds for the future er et godt supplement til min uddannelse. Programmet giver mig praktisk erfaring fra en af de hurtigst voksende IKT-virksomheder i verden. Jeg er sikker på, at jeg bliver udfordret både fagligt og personligt og glæder mig til 14 spændende dage, siger Christian Liboriussen, der under sin uddannelse blandt andet har beskæftiget sig med forskellige projekter inden for telekommunikation såsom Smart City og Smart Home. 

Daniel E. Serup er lige blevet færdig med 6. semester, og også han glæder sig til at komme afsted.

– Det bliver en fantastisk mulighed for at lære om kinesisk sprog og kultur. Samtidig giver det mig også chancen for at skabe et netværk med andre unge ingeniører og en stor international virksomhed. Jeg brænder for telekommunikation og er meget interesseret i Kina og kinesiske forhold. Så meget, at jeg faktisk planlægger at følge et kursus i kinesisk for begyndere på mit 9. semester. 

Stefan Breisch ser lige som de andre frem til turen.

– Jeg glæder mig meget til at besøge hovedkvarteret. Huawei arbejder med mange områder blandt andet kunstig intelligens og big data. Det er nogle af de områder, der interesserer mig meget, og jeg glæder mig til at komme helt tæt på deres forsknings- og udviklingsafde/ing i hovedkvarteret og se deres avancerede laboratorier.